Foto's Dinoweek

Grrr, dino's in de klas!
We maakten ook een dinoamulet met de pootafdruk van een Trex. Je kan deze ook als sleutelhanger aan de jas, boekentas,... . gebruiken. Het werd gemaakt uit Fimo, dus minder snel breekbaar. 





Dino puzzels maken, een fijne uitdaging!


Spelen met dino's en ander wereldspelmateriaal


Neuzen in dinoboekjes
Sjablonen inkleuren van de dino's, welke dino komt er tevoorschijn op mijn blad? 


Dinoboterhammen maken, dit vonden we superwijs!







We hadden in de klas een grote Tyrannosaurus Rex dat kleine dino's kon opeten. 




Ons bezoek aan het Bospark was een succes! Bedankt aan iedereen die ons veilig heen en weer bracht. 







































Spelen in een reuze spinnenweb







Dino's opgraven als echte paleontologen.


We speelden een dino domino


Op woensdag houden de bijtjes en de ballonnetjes samen steeds onthaal. 








We speelden niet zomaar met de dino's. We sorteerden de planteneters en de vleeseters. We benoemden enkele dino's en zochten deze samen met de juf op. Zo kwamen de Triciratops, Stegosaurus, Ankylosaurus, Mosasaurus, Velociraptor en de T- Rex aan bod. 
 

















 Wist je dit al?

Dinosaurussen zijn ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. Het is niet precies bekend hoe de dinosaurussen zijn uitgestorven. Er wordt gedacht dat een natuurramp de oorzaak moet zijn. Er zijn heel veel feitjes over dino's en hoe ze toen leefde, hieronder enkele!

1. Dino's hebben ongeveer 165 miljoen jaar bestaan! 

Ongeveer 230 miljoen jaar geleden kwamen de eerste dinosauriĆ«rs op de aarde en ongeveer 65 miljoen jaar geleden waren alle dino's uitgestorven. Dit betekent dat Dino's in totaal ongeveer 165 miljoen jaar hebben bestaan! Kun jij het je voorstellen? Natuurlijk heeft niet elk soort zo lang bestaan, per dino groep bestonden ze ongeveer 15 miljoen jaar. Bepaalde dinogroepen ontstonden heel vroeg, zoals de langnekken en andere groepen zoals de hadrosauriĆ«rs kwamen pas miljoenen jaren later. 

2. Er zijn nu al bijna 1100 verschillende dinosoorten gevonden

In de afelopen jaren zijn er al 1100 botten gevonden van verschillende soorten dino's en de lijst wordt bijna elk jaar langer! Dit komt omdat er tot op de dag van vandaag nog steeds aanwijzingen gevonden worden. Waarschijnlijk zijn er nog veeeeel meer verschillende soorten geweesten dan dat wij weten. 

cetriosaurus

3. Een van de dodelijkste dinosaurussen was de Spinosaurus

Deze vleeseter leek een beetje op een krokodil, dit kwam door hun langwerpige schedel en huid. Het was de allergrootste dino die geleefd heeft ( die we nu toe kennen ). De spinosaurus was 18 meter lang en woog wel 20.000 kilo! Net als een krokodil at de Spinosaurus zijn kleinere soortgenoten op, jakkes! 

 

spinsaurus

4. Dino's legden eieren

Als je kijkt naar de stamboom van dinosaurussen is dit een logische verklaring: krokodillen en vogels leggen vandaag de dag ook eieren! Wel waren er verschillende manieren, sommige dino's legden eieren in hun nest om te broeden, andere leefden in een warm klimaat en hoefde niet eens te broeden. 

dinkie


5. Dino's leefde in drie tijdperken

De drie tijdperken waren:

- Trias (245 miljoen jaar geleden)

- Jura (208 miljoen jaar geleden)

- Krijt (65 miljoen jaar geleden) 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste foto's ballonnenklas 2022-2023