Coco kan het!

Dag mama en papa,

De komende twee weken gaan we spelend leren rond het prentenboek 'Coco kan het'. 

Coco is een kleine vogel. Vandaag gaat ze voor het eerst vliegen. Coco vindt het erg spannend. Ze denkt na over wat er fijn is aan vliegen, maar bedenkt ook wat er mis kan gaan.

De boom is erg hoog en als het niet lukt om te vliegen valt ze heel hard op de grond. Vormen vliegen met haar vrienden en zelf haar eten kiezen lijkt haar echter geweldig. Haar moeder zegt: ‘Coco, je kan het!’ Durft Coco het aan?

Ben jij benieuwd of Coco zal gaan vliegen? Bekijk het inkijkexemplaar of bekijk het digitaal boek

Coco kan het! is een boek wat aanspreekt door zijn herkenbaarheid. Iedereen heeft immers wel eens gedacht ‘Ik kan het niet!’, toch geprobeerd en succes ervaren. Het verhaal wordt beschreven in korte zinnen en uitroepen zoals ‘HUPSAKEE!‘. Hierdoor is het verhaal makkelijk te begrijpen voor kinderen vanaf 3 jaar.

De sprekende en kleurrijke illustraties zorgen voor verduidelijking en spanning in het verhaal. De diepte in de tekeningen is prachtig weergegeven, waardoor je als je leest bijna hoogtevrees krijgt. De variatie in close-up en een beeld van Coco’s hele leefwereld zorgen er voor dat je dit boek meerdere keren met plezier blijft lezen en steeds nieuwe dingen ontdekt. Met recht gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2021!

Volgende begrippen komen aan bod



Noteer dit alvast in jouw agenda:







Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste foto's ballonnenklas 2022-2023