Lichtjes in het donker.

 Dag iedereen,

Afgelopen week kwam de Sint naar onze school om zijn verjaardag te vieren op 6 december. We kregen hele leuke kadootjes voor onze klas en uiteraard heel wat lekkers. Op woensdag vertrok de Sint naar Spanje (de pietzak) en haalde de juf onze kerstboom in de klas. Direct gingen we aan de slag om van onze klas een sfeervolle kerstklas te maken en was ons nieuw thema 'lichtjes in het donker' onmiddellijk ingezet. Dit thema duurt tot aan de kerstvakantie. Tijdens die thema gaan we spelend leren rond de wiskundige begrippen lang en kort en de getallen 1,2,3,4. We versieren de kerstboom en maken het heel gezellig in onze klas. We luisteren naar het kerstverhaal en vele andere verhalen in de kerstsfeer. We experimenteren met licht en donker. We leren onze nieuwjaarsbrief.We sluiten ons thema af met een kerstfeestje! Meer info volgt.







Kijk eens wat we zoal deden

Op dinsdag kwam de Sint!















Op woensdag bracht onze juf dozen vol kerstspullen mee. Wie nog kerstverlichting teveel heeft, mag dit steeds aan onze klas schenken. Videobeelden van kerst in onze klas vind je hier

Een adventskalender met huisjes die licht geven, ieder huisje bevat een belletje die we dan in het boompje mogen hangen. Dit is het taakje voor het kindje van de dag. Als de boom vol belletjes hangt is het kerst! Afgelopen week mochten we 2 kaarsjes doen branden op de adventskrans. 


Snuisteren in kersttijdschriftjes. 

Aan de slag met loose parts rond kerst in de ontdekbakken. Loose parts zijn materialen met een open einde. Je hebt grofweg gezien twee soorten materialen: open en gesloten. Gesloten materiaal is gestuurd en maar voor één doel geschikt. Kinderen zien meteen wat het is en de functie is ook duidelijk. Open materiaal is materiaal wat je voor meerdere doeleinden gebruikt, kinderen kunnen hier verschillende kanten mee op in hun spel. 


Het ondekken van Windup Muziekdoos Beweging Mechanische (STEM)

Scheurtechniek oefenen (fijne motoriek)






Als spelend leren over de begrippen lang en kort, we maken een kerstboom met repen papier. 

Experimenteren met structuurverf en speciale onderlagen. 



Versieren van onze kerstboom.

Ervaren van donker, experimenteren met de zaklamp en luisteren naar het verhaal van heksje Mimi is niet bang



Projecteren van Bobo de poes (heksje Mimi)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste foto's ballonnenklas 2022-2023