Weekbrief vormen en kleuren

Beste ouders,

De komende twee weken gaan we spelend leren in onze klas rond kleuren en vormen. De eerste week zal iedere dag één kleur in de belangstelling staan. De tweede week wordt het thema verder uitgebreid met vormen. Ook maken de kleuters tijdens dit thema kennis met het kleurenmonstertje. Het kleurenmonstertje heeft verschillende kleuren. Later, tijdens het thema gevoelens zal dan het kleurenmonstertje verder worden uitgediept omdat hier kleuren gelinkt worden aan gevoelens.

Weet je graag al wat meer over het kleurenmonster?

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en rustig tegelijk! Een meisje helpt hem om alle gevoelens uit elkaar te halen en een eigen plekje te geven
Samen rafelen ze verschillende kleuren en emoties uit elkaar en doen ze in aparte potjes. Geel staat voor zon, sterren én blijdschap. Blauw staat voor verdriet, nat als de zee en zoet als de regen. Rood staat voor woede, die moeilijk te blussen is. Angst is zwart en donker, en groen is kalm en zweeft als een blad in de wind. Als ze allemaal een eigen plekje (potje) hebben, is het monster "uit de war'! Totdat die zich ineens helemaal roze voelt…?! 
Dit prentenboek neemt jonge kinderen mee op reis door de wereld van emoties – door kleur en emotie en gedrag aan elkaar te koppelen geeft de auteur zicht en grip op die wereld. 


https://www.youtube.com/watch?v=FER5VIrsJ88



Volgende (wiskundige)begrippen komen aan bod

blauw, geel, rood, groen, wit, zwart, oranje, driehoek, rechthoek, cirkel, vierhoek, rond, hoek,

Dit brengen jullie mee (naamtekenen)

Maandag 13 januari
1 kartonnen bord om te beschilderen

Prettig weekend!
de juffen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste foto's ballonnenklas 2022-2023