Prettige vakantie!

donderdag 25 januari 2018

Feest voor carnaval!

Het begint al een beetje te kriebelen... nog even geduld en het is carnaval!
Vanaf maandag 29 januari t.e.m. vrijdag 29 februari bereiden we ons voor op deze feestelijke gebeurtenis.
Bij carnaval hoort ook muziek, we zullen dansen, zingen en ook zelf een muziekinstrumentje maken. We mogen kiezen uit 2 soorten.
We maken onze klas mooi met vlaggetjes die we zelf stempelen. We geven clowns een kleurige outfit (met verf/ stukjes stof/ papier/...)
We maken een maskertje en/of een feesthoed. We mogen ons in de klas ook verkleden.

Donderdagnamiddag 1 februari krijgen we bezoek van de leerlingen van het 4de leerjaar. Zij komen bij ons verhaaltjes voorlezen.
Vrijdag 2 februari vieren we lichtmis, 's namiddags bakken we pannenkoeken in de klas.

Op vrijdag 9 februari is het carnavalsstoet, als het weer meezit gaan we in optocht via de Bosstraat naar de Vrije Heide, daar nemen we het paadje richting de kerk en vandaar keren we terug naar school. We zijn nog op zoek naar bolderkarren om de vermoeide kleutertjes even te laten uitrusten. Wie heeft een bolderkar en wil hiermee meestappen in de stoet? Geef ons een seintje!

Niet vergeten: Van 5 t.e.m. 9 februari is het gekke week. De meeste dagen spreken voor zich, hierbij wat ideetjes voor de 'raar, maar, waar-dag': Een veiligheidsbril, een 'warrige' pruik, haren die een beetje wild staan, een 'professorbrilletje', een (oud) wit hemd kan een labojas zijn, een vergrootglas, speelgoedverrekijker als attribuut...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten